BIRO PRIČE

Palma fontana - novi Ginisov rekord u Dubaiju

Otvaranje je najavljeno za 22. oktobar

Posle Dubai fontane koja predstavlja svetsku atrakciju, najpoznatiji grad-emirat dobija još jednu fontanu koja će biti upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Reč je o Palma fontani na Palm Džumeiri koja će biti otvorena 22. oktobra. Svečano otvaranje će biti besplatno i otvoreno za javnost.

Spektakl će obuhvatiti celodnevne svečanosti, uz celodnevnu zabavu i takmičenja iz restorana „The Pointe's“ koji počinju u 16:00 i trajaće do kasno u noć. Posetioce očekuje zabava uživo, uključujući više DJ setova, plesne predstave, izvođače i, naravno, vatromet.

U 20:00 sati posetioce će moći da uživaju u predstavi Palma fontane iz 30 različitih restorana u Pointu. Prvih 5.000 posetilaca koji stignu na mesto spektakla dobiće besplatni LED narukvicu.

Palma fontana imaće 20 emisija sa pet različitih predstava koje će se svakodnevno izvoditi od 19 sati, kada zalazi sunce, do ponoći, a prestave će, kao i u slučaju Dubai fontane, biti praćene nizom popularnih pesama, uključujući arapske, pop i internacionalne, ali će se na repertoaru naći i dela klasične muzike. Svaka emisija trajaće tri minuta i izvodiće se na svakih 30 minuta.

Palma fontana prostire se na 14.000 kvadratnih metara. Centralni deo fontane ići će na 105 metara i pratiće ga više od 3.000 LED svetala. Ono što je zanimljivo je činjenica da će se u fontani nalaziti morska voda koja će cirkulisati direktno iz mora, bez potrebe za rezervoarom za vodu ili opremom za filtriranje.

Fontana ima audio-sistem visokih performansi koji čine 86 zvučnika sa obe strane. Ulaznice su besplatne za javnost nakon registracije putem veb stranice PlatinumList.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.

;