BIRO PRIČE

Odvažni Novosađanin: Biciklom do Rio de Žaneira! (FOTO)

Put od 5.000 kilometara počinje jednom okretom pedala

Tri olimpijska nadmetanja - 2008. u Pekingu, 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru - i na sva tri biciklom!

Novosađanin Zoran Zivlak (56) će po ovom poduhvatu svakako biti upisan u svetskoj istoriji, pišu Novosti.

- Upravo završavam treću etapu mog južnoameričkog puta i iz Perua hitam ka Boliviji. Poslednja etapa je Brazil, odnosno dolazak u Rio de Žaneiro gde ću, pre 5. avgusta kada počinju Olimpijske igre, biti sa srpskom zastavom na kojoj će biti ispisana podrška našim sportistima - poručuje Zivlak  iz srca Južne Amerike.
Ovo svoje putovanje on je, inače, nazvao "Pet olimpijskih krugova", jer će kroz upravo toliko zemalja na svom biciklu "kapriolo" preći više od 5.000 kilometara. Startovao je sa obale Pacifika, preciznije iz Bogote, glavnog grada Kolumbije, a pre Perua je, pravcem sever-jug, prošao i kroz ceo Ekvador.

- Dosad sam se najviše zadržao baš u Ekvadoru, ali ne zbog beskrajne i prelepe ekvadorske ravnice, već zbog gostoprimstva našeg Novosađanina Vladimira Zelenskog i njegove supruge, Ekvadorke, koji žive u Kitu i koji su me dočekali raširenih ruku - "izveštava" Zivlak sa svog najnovijeg putešestvija.

Pre svega kroz Kolumbiju je, nastavlja, savladavao vrhove planinskog venca Andi, visoke i preko 3.000 metara. U Peruu je, nastavlja, već prokrstario severnim, priobalnim i mahom pustinjskim delom. Sledi Bolivija i tamošnje beskrajne džungle.

- Ostalo mi je, praktično, više od pola puta, ali je sve isplanirano do poslednjeg detalja i u ovogodišnju sportsku prestonicu planete svakako stižem na vreme, da se podrškom pridružim devojkama i momcima koji će, verujem, uspešnije nego na bilo kojim Olimpijskim igrama dosad, Srbiju tamo predstavljati - poručuje, Zivlak.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Želite posao na Bliskom Istoku? Konkurišite ODMAH!

Najlepša letnja priča: Obradujte prijatelje i osvojite nagradu!

Sreća prati hrabre: Od Požege do Abu Dabija


;