BIRO PRIČE

Liwa Cycling Challenge: Medalje za srpske bicikliste! (FOTO)

Među 507 učesnika iz 37 zemalja, na biciklističkoj trci u Liwi, predstavnici srpskog tima Jasmina Hrnjić i Miloš Bukvić popeli su se na pobedničko postolje

Veliki uspeh srpskih biciklista na takmičenju u pustinji!

Dva odličja i dva pozdrava sa pobedničkog postolja najavljuju da će 2017. godina biti berićetna za naše sportiste u Zalivu!

Pobednička godina počela je u Liwi, oazi za koju lokalno stanovništvo kaže da je najjužnije naselje Abu Dabija, blizu granice sa Saudijskom Arabijom, gde se nalaze najveće peščane dine u UAE.

Osim po dinama, Liwa je poznata i po biciklističkoj trci Liwa Cycling Challenge - na kojoj je ove godine učestvovalo 507 takmičara iz 37 zemalja sveta. Po treći put došli su da se druže, uživaju u prelepim pejzažima i pokažu koliko su brzi "na dva točka".

Srbija je imala malu, ali odabranu ekipu - Oliveru Erić, Jasminu Hrnjić, Miloša Bukvića, Zoranu Popović, Milicu Sretenović, Kostu Šnajdera, Miodraga Miška Milutinovića, Slobodana Cileta Erića, Sašu Popovića (ne  iz "Granda" ;) ) i Branimira Putnika, glavnog trenera "SRB UAE tima" kojem su naši takmičari dali nadimak Guru zbog posvećenosti treninzima. Naši predstavnici učestvovali su u tri trke - na 40, 80 i 100 kilometara. I, očekivano, trijumfovali!

 

  

Jasmina Hrnjić je branila ženske boje u trci na 40 kilometara i u žestokoj konkurenciji osvojila treće mesto u Age grupi.

  

Miloš Bukvić doneo nam je još jednu radost kada se popeo se na pobedničko postolje kao najbolji u trci na 80 kilometara.

  

Ostali članovi našeg tima su se posle naporne vožnje, punog srca i sa osmehom na licu okitili učesničkim medaljama.

  

"SRB UAE Team" neće pamtiti ovaj biciklistički izazov samo po zasluženim medaljama i aplauzima, već i po kampovanju pod vedrim nebom, roštiljanju i logorskoj vatri u živopisnoj oazi koju će uskoro opet posetiti kao turisti, a iduće godine kao takmičari. Da potvrde stečene pozicije i zauzmu nove!

- Prezadovoljan sam rezultatima koje su na takmičenju u Liwi postigli članovi "SRB UAE tima" - kaže za Naš Biro Branimir Putnik, glavni trener ekipe. - Posle neverovatnog uspeha koji su postigli Jasmina i Miloš, sledeće godine u Liwi očekujem još više naših učesnika i više članova našeg tima na pobedničkom postolju. 

Ako se još niste priključili biciklističkom timu Srbije u Emiratima, uradite to odmah! Grupni treninzi su ponedeljkom (Nad Al Sheeba), sredom (Autodrom), i petkom i subotom (Al Qudra). Uskoro stižu i novi dresovi, a svi koji su voljni da se pridruže ekipi koja pobeđuje mogu da se jave Banetu Putniku

Pogledajte fotografije i snimke sa takmičenja:

  

  

  

  

  

  

  

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Moja priča - Bane Putnik: Bicikl od 10.000 dolara (VIDEO)

Svi na rekreaciju: Top pet trim staza u Dubaiju

Reprezentativac velikog srca: 80 kilometara za malog Vladu

;