BIRO PRIČE

​Kobre, SAJ i Žandarmerija na takmičenju SWAT Challange

Događaj je otvoren za javnost, a ulaz je slobodan

Od 3. do 7. februara 2024. na poligonu Al Rowaiyah Range u Dubaiju, u organizaciji Policije Dubaija biće održano peto po redu izdanje SWAT Challange.

Ovaj događaj, na kom će 87 timova specijalnih protivterorističkih jedinica policije i vojske iz čak 49 zemalja širom sveta odmeriti snage, odvijaće se u okviru pet takmičarskih dana. Organizator je takmičarima spremio na desetine atraktivnih prepreka i poligona sa metama, gde će oni kroz primenu taktičkih radnji, fizičke spreme i vatrene osposobljenosti prikazati najbolje kako bi se izborili za vredno priznanje najbolje specijalne jedinice na svetu.

Učešće na takmičenju će uzeti i tri ekipe iz Srbije - Odred Vojne policije specijalne namene KOBRE, Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS (SAJ), kao i tim Žandarmerije RS . SAJ učestvuje po peti put, od početka takmičenja 2019. godine, dok Kobre i Žandarmerija ove godine beleže drugo učešće.

Cilj događaja je podsticanje razmena taktičkih tehnika i veština među međunarodnim SWAT timovima, naglašavajući mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost. SWAT Challange simbolizuje posvećenost Dubaija najvišim standardima u radu policije. Nudi jedinstvenu platformu za pokazivanje veština elitnih policijskih profesionalaca i podstiče saradnju, razmenu ideja i međusobno poštovanje u zajednici za sprovođenje zakona.

Na prošlogodišnjem izdanju u Dubaiju Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) MUP-a Republike Srbije osvojila je 209 poena i plasirala se na četvrto mesto. Kompletnu listu iz 2023. godine možete da pogledate na  OVOM LINKU.

Svi koji žele da isprate ovaj jedinstveni događaj u organizaciji Policije Dubaija mogu to da učine od 3. do 7. februara na adresi Emirates RD - Madinat Hind 1u Dubaiju. SWAT Challange je otvoren za javnost, a ulaz je slobodan.

V. T.

Foto: Dubai Police/Youtube/Screenshot


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;