BIRO PRIČE

​KAKO IZGLEDA DUBAI SA VODE: Panoramsko upoznavanje grada

Krstarenje u tradicionalnoj abri ili na trajektu je doživljaj koji ćete dugo pamtiti

Kažu da se duše gradova najbolje upoznaju odlaskom na pijace i na reku uz koju je grad podignut. Iako je nikao u pustinji, Dubai ima svoj plovni kanal koji je napravljen 2016. godine i proteže se od starog Dubaija do Arapskog zaliva.

Dubai Kanal dugačak je 3,2 kilometra i vijuga kroz centar grada. Upravo zato je najbolji način da upoznate Dubai plovidbom Dubai Kanalom.

RTA je obezbedila abre, udobne tradicionalne brodove sa kojih možete da upoznate grad i uživate u panoramskom pogledu na gradsku liniju. Tradicionalna vožnja brodom nudi slikovitu rutu ključnih znamenitosti, kao što su Burdž Kalifa, Business Bay Canal i Dubai Water Canal. Abra prima do 20 putnika koji za 45 minuta, koliko traje kružna tura, imaju priliku da upoznaju grad od Sheikh Zayed Road Marine Transport Stationa, preko Business Baya do ulaza u Dubai Canal.

Abra saobraća svakog dana 16 do 23 sata, a poslednji polazak planiran je za 22.15 da bi putnici mogli da u 23 sata budu na početnoj tački ove kružne ture.

Karta za vožnju abrom iznosi 25AED po osobi, dok deca mlađa od dve godine mogu da se voze besplatno u pratnji starijih. Ukoliko želite da uživate u kružnoj vožnji i upoznate Dubai sa reke u manjem društvu, možete da iznajmite abru za 300 AED po satu.

Drugi način na koji možete da upoznate gradski pejzaž Dubaija je RTA Ferry, koji ima šest glavnih ruta koje vas vode s jednog kraja grada na drugi. Sa trajekta možete da uživate u pogledu na najpopularnije turističke destinacije grada, uključujući Dubai Creek, Burj Al Arab i Atlantis The Palm.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;