BIRO PRIČE

Kako dobiti besplatan hotelski boravak sa tranzitnom vizom

Ukoliko putujete preko UAE na druge destinacije sa nekom od dve ovdašnje avio-kompanije, imate pravo na besplatan hotelski smeštaj u UAE

Dubai i Abi Dabi su dva grada-emirata koji predstavljaju saobraćajna avio-čvorišta za brojne destinacije širom sveta. Pored toga što su turistički biseri Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Dubai i Abu Dabi su i gradovi na čijim se aerodromima putnici najčešće zadržavaju, čekajući letove za dalja putovanja.

Ukoliko dugo čekate na naredni let, a stigli ste do Dubaija ili Abu Dabija, mogli biste da imate pravo na besplatan boravak u hotelu i tranzitnu vizu. Da biste rezervisali besplatan hotelski boravak, potrebno je da budete tranzitni putnik koji putuje bilo kompanijom „Emirates Airlines“, bilo kompanijom „Etihad Airways“ sa sletanjem na Međunarodni aerodrom Dubai (DXB) ili Međunarodni aerodrom Abu Dabi (AUH).

Besplatan smeštaj je dostupan svim putnicima u prvoj, poslovnoj i ekonomskoj klasi, ali morate ispuniti određene uslove da biste mogli da boravite u hotelu bez dodatnog plaćanja.

USLOVI

Presedanje u Abu Dabiju duže od 24 sata

Ako boravite duže od 24 sata tokom vašeg presedanja u Abu Dabiju, možete besplatno boraviti u hotelu sa tri zvezdice, ako rezervišete kartu i vizu preko Etihada, koristeći njihovu uslugu „Abu Dhabi Stopover“.

Da biste ostvarili pravo na besplatan boravak u hotelu, potrebno je da rezervišete ovu uslugu tri dana pre vašeg dolaska i da imate unapred dogovorenu tranzitnu vizu izdatu od „Etihada“. Ova usluga omogućava putnicima u tranzitu da dobiju besplatan boravak do dve noći.

Kad izvršite rezervaciju, možete odabrati da ostanete u bilo kojem od hotela navedenih u nastavku, u zavisnosti od dostupnosti:

• Aloft Abu Dhabi

• Centro Al Manhal

• City Seasons Al Hamra Hotel

• Golden Tulip Abu Dhabi Downtown

• Millennium Al Rawdah Hotel

• Premier Inn Abu Dhabi Capital Center Hotel

• Premier Inn Abu Dhabi International Airport Hotel

• Southern Sun Abu Dhabi

• Traders Hotel, Qaryat Al Beri

Važno je napomenuti da dodatne troškove nastale tokom boravka, kao što su obroci i druge usluge mimo smeštaja, morate da platite sami.

Kako ovaj sistem funkcioniše?

• Prvo rezervišite let za više gradova sa „Etihadom“ u ekonomskoj, poslovnoj ili prvoj klasi, koji povezuje tranzit preko Abu Dabija.

• Nakon što je vaša rezervacija potvrđena, posetite ovu web stranicu, pa odaberite opciju „Free Stopover“.

• Zatim unesite referentni broj rezervacije ili broj karte i prezime.

• Kliknite na „Proveri sada“ i odaberite svoj hotel među dostupnim opcijama. Tada ćete dobiti hotelski vaučer.

Da biste koristili ovu opciju, morate da imate 21 godinu ili više da biste rezervisali ovu uslugu.

Presedanje u Abu Dabiju od 10 do 24 sata

Ako se zaustavljate u Abu Dabiju na samo nekoliko sati, možete se odlučiti za uslugu zaustavljanja „Transit Connect“ i dobiti besplatan smeštaj u hotelu, nekoliko minuta udaljenom od Međunarodnog aerodroma Abu Dabi (AUH).

Da biste iskoristili ovu uslugu, morate rezervisati boravak u hotelu pet dana pre vašeg dolaska, uz mogućnost izbora između sledećih hotela:

• Premier Inn Abu Dhabi International Airport Hotel

• Premier Inn Abu Dhabi Capital Center Hotel

• Aloft Abu Dhabi

Kako ovaj sistem funkcioniše?

• Nakon što rezervišete let sa Etihadom, sa zaustavljanjem u Abu Dabiju, posetite ovu web stranicu i unesite referentni broj za rezervaciju i prezime.

• Zatim proverite raspoloživost hotela i rezervišite svoj boravak među dostupnim opcijama. Kada bude potvrđeno, primićete e-poštu s vaučerom za boravak u hotelu.

Morate imati 18 godina ili više da biste rezervisali ovu uslugu.

Pre nego što odlučite da rezervišete besplatan boravak u hotelu za vaše zaustavljanje kod Etihada, važno je da kontaktirate Etihad centar za korisničku podršku kako biste razumeli uslove i odredbe. U zavisnosti od zemlje iz koje zovete, Etihad će imati drugačiji pozivni centar. Da biste saznali broj telefona, posetite ovu web stranicu i skrolujte dole dok ne vidite 'Pozovite nas' i odaberite svoju zemlju.

TROŠKOVI TRANZITNE VIZE I DOKUMENTI

Ovo je trošak tranzitnih viza preko Etihada:

48-časovna tranzitna viza – 37AED

96-časovna tranzitna viza – 206AED

Važno je napomenuti da se tranzitne vize ne mogu produžiti.

DOKUMENTI ZA TRANZITNU VIZU

Pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci

Fotografija u boji sa belom pozadinom.

Daljnja rezervacija karte za treću destinaciju, osim one sa koje dolazite.

Presedanje u Dubaiju

Ako bi trebalo dugo da čekate da biste poleteli sa Međunarodnog aerodroma Dubai (DXB), možda ćete imati pravo na besplatnu tranzitnu vizu i boravak u hotelu iz „Emiratesa“. Ova usluga se zove „Dubai Connect“, preko koje možete dobiti i besplatan transfer od aerodroma do hotela i obroke.

Dužina i vreme čekanja

Prema „Emiratesu“, vreme zaustavljanja kao i klasa leta iz koje putujete određuju vaše pravo na besplatni boravak u hotelu. Na primer, ako putujete prvom klasom ili poslovnom klasom, vreme zaustavljanja na povezivanju može biti između šest i 26 sati, kako biste imali pravo na besplatni boravak u hotelu. Takođe, prema „Emiratesu“, možete rezervisati ovu besplatnu uslugu ako nema boljeg vremena veze za odabir za vaš itinerar.

Kako to funkcioniše?

• Nakon što rezervišete let kompanije „Emirates“ sa presedanjem na Međunarodnom aerodromu Dubai (DXB), posetite ovu web stranicu i unesite svoje prezime i referentni broj leta.

• Idite na 'Manage section' i odaberite Dubai Connect, da ga dodate u svoj plan leta. To bi trebalo da uradite najmanje 24 sata pre vašeg leta za Dubai.

Putnici mlađi od 18 godina mogu koristiti ovu uslugu sve dok putuju sa drugim putnikom starijim od 18 godina.

Nakon što dodate uslugu 'Dubai Connect' na svoj plan puta, dobićete rezervaciju iz „Emiratesa“ iz bilo kog od sledećih hotela, u zavisnosti od raspoloživosti smeštaja:

• The Copthorne Hotel Dubai

• Le Méridien Airport Hotel Dubai

• JW Marriott Marquis

Kada stignete u Dubai, morate se uputiti do šaltera Dubai Connect na dolasku, koji će vam pomoći oko transfera. Dobićete besplatan autobus do i od hotela, a svi obroci su uključeni u besplatnu hotelsku rezervaciju. Međutim, prilikom prijave morate pokazati kreditnu karticu samo da biste osigurali dodatke kao što su grickalice u mini baru, spa tretmani ili troškovi obroka koji nisu uključeni u uslugu Dubai Connect.

Ako želite da saznate da li ispunjavate uslove za besplatnu uslugu, na osnovu vašeg specifičnog plana puta i detalja o letu, možete kontaktirati pozivni centar za korisničku podršku kompanije Emirates na broj +971 600-555-555.

Naš BIRO

Foto: Pixabay.com


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;