BIRO PRIČE

Izračunajte koliko ste stvarno bogati!

Mislite da zarađujete malo? Nezadovoljni ste platom i standardom? Proverite svoju poziciju u odnosu na ljude iz čitavog sveta.

          

Živimo u eri pametnih telefona, brzih i skupih automobila, i pod stalnim pritiskom medija da nismo uspešni ako ne težimo tome da imamo više, skuplje i bolje od drugih. Ali, da li smo svesni koliko u materijalnom smislu zapravo imamo?

Stranica globalrichlist.com već godinama ukazuje na velike razlike u prihodima između razvijenog, zapadnog sveta i ostatka čovečanstva.

Kliknite OVDE, izaberite zemlju u kojoj živite i zarađujete, upišite godišnje prihode (plata i svi dohoci, penziono, čak i studentski zajam), pa odaberite opciju "Show my results".

          

Rezultat će vas verovatno iznenaditi, i to pozitivno! Saznaćete u koliko odsto najbogatijih ljudi na svetu spadate, kao i vašu tačnu materijalnu poziciju u brojkama. Ako skrolujete dalje, možete da pronađete zanimljive informacije - na primer, koliko morate da radite da biste zaradili za limenku koka kole, a koliko vremena je potrebno ljudima iz nerazvijenih zemalja da bi sebi priuštili tu istu limenku.

Izračunajte koliko ste stvarno bogati i podelite utiske sa nama! Verujemo da ćete se posle ovog mini-istraživanja osećati barem malo bolje (i bogatije)...

     

           

Aleksandra Tanasković

       


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.                             


Preporučene priče:

Životinjsko carstvo na Al Qudra jezerima (FOTO)

Savršena prezentacija Beograda koja je oduševila svet

Genijalac iz Žablja: Nikada neću napustiti Srbiju!

Povezane teme: kalkulator život standard svet
;