BIRO PRIČE

Izložba kolekcije srpskog brenda spore mode u Dubaiju

U organizaciji Srpskog kulturnog centra Taraba 3. februara 2023. u Dubaiju čeka nas jedinstvena multidisciplinarna izložba koja obuhvata modu, film i pokret

U petak, 3. februara u Galeriji „Art For All“ u tržnom centru „Mall of Emirates“ od 19 sati moći ćete da posetite izložbu „Tangram“.

Izložba u organizaciji Srpskog kulturnog centra Taraba nije modna priča kakvu ste do sada navikli da viđate. Ona predstavlja sinegriju modularne modne kolekcije „Tangram“ i istoimenog filma, kao i koreografske izvedbe koja zaokružuje ovu nesvakidašnju vizionarsku umetničku priču. 

Modni performans pruža mogućnost da se upoznate sa kolekcijom koju čini pet bazičnih celina od komada koji se mogu transformisati i nositi na više načina.

Kolekcija „Tangram“ zapravo je odgovor na preteranu potrošnju koja je postala globalna zvezda vodilja, a koja predstavlja racionalan odgovor modnoj industriji koja je jedan od najvećih zagađivača planete. 

Komadi iz kolekcije koje je osmislila Tijana Mladenović su podesive veličine i moguće ih je menjati sa članovima porodice i prijateljima, i uvek izgledati moderno i autentično.

Brend je nastao u Srbiji, u saradnji sa lokalnim zanatlijama, a dizajnerka koja svim srcem stoji iza ove nadasve kreativne i osvešćujuće modne priče ima veoma zanimljivu biografiju. Mladenovićeva je, naime, završila osnovne studije u Parizu i master studije u Milanu, a obuku je započela u Narodnom pozorištu u Beogradu. Potom je 2016. nastavila obuku radeći na filmu „Zvezdane staze“, gde se zaljubila u scenski kostim, prenoseći njegove najupečatljivije momente na savremeni kostim.

„Tangram“ nije sezonska kolekcija, niti će se ikada razvijati u tom pravcu. Osmišljen je kao vanvremenska, slobodna kolekcija koja pruža mogućnost da zaboravite na glomazne garderobere i višemesečni rad kako biste priuštili sebi jedan komad brendirane garderobe. 

Takođe, „Tangram“ garantuje da ćete u svakom trenutku biti originalno i inovativno odeveni, oslobađajući vas navike da gomilate garderobu uz čuvenu rečenicu: „Nemam šta da obučem!“

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Aleksandra Branković: Taraba je naša druga kuća u UAE

Gastarbajterske priče: Imaš pare, sve imaš... A cmizdriš!

Online vodič: Kako da iznesete više od 60.000AED iz zemlje?


;