BIRO PRIČE

Internacionalni dan: Predstavljanje Srbije u Abu Dabiju

Šest porodica predstavilo je srpske običaje i tradiciju na manifestaciji u Emiratima

Predstavljanje Srbije u Abu Dabiju

               

Internacionalni dan, tradicionalna manifestacija koju organizuje GEMS Cambridge International School održana je u Abu Dabiju. Prošle godine, Srbiju su na ovoj manifestaciji predstavile dve porodice, a ove godine - šest.

  

Na štandu Srbije

                        

Aleksandra Jejinić Kerečki, montažerka iz RTS-a koja trenutno živi u Abu Dabiju, učestvovala je sa svojom decom Isidorom, Tamarom i Milošem. Oni su napravili štand i predstavili Srbiju na način koji je privukao veliku pažnju posetilaca. Nažalost, nisu imali narodnu nošnju koja bi na pravi način dočarala naše bogato kulturno nasleđe, pa ovom prilikom apelujemo na KUD-ove iz Srbije da pomognu i doniraju narodnu nošnju da bi na narednom Internacionalnom danu Srbija bila živopisnije i atraktivnije predstavljena.

               

Miloš sa drugom

Pored ovoga, GEMS Cambridge International School neguje praksu da da učenici jednog odeljenja predstave određenu zemlju.

-Isidora je, recimo, predstavljala Italiju. Zadatak njenih drugova iz razreda bio je da ukrase učionicu u bojama italijanske zastave, donesu tradicionalnu hranu, pripreme predavanje o Italiji i na taj način dočaraju način života u ovoj evropskoj zemlji - kaže Aleksandra Jejinić Kerečki.

               

 Da li znate kojih je to 25 razloga zašto nikada ne bi trebalo da posetite Srbiju?

Pogledajte i Srbiju kakvu nikad niste videli kao i Srbiju na koju "padaju" stranci!

           

                     

A.Tanasković/RTS

Povezane teme: Abu Dabi Emirati Srbija tradicija
;