BIRO PRIČE

Humanista godine: Stolar Mile poklonio 252 hranilice za bebe

Milorad Jurković iz Beočina dokazao je na ličnom primeru kako svako od nas može da učini svet lepšim mestom za život...

  

Naš Biro objavio je u maju priču o stolaru Miletu iz Beočina kod Novog Sada koji je preko Fejsbuka objavio da pravi i poklanja hranilice za bebe. Ova vest se, poput požara, proširila po portalima širom ex-Yu. Naše kolege podržale su humani gest Milorada Jurkovića, podstičući druge da pođu Miletovim primerom. Pod parolom "Samo nek se deca rađaju", majstor zlatnog srca neumorno je, uz pomoć članova porodice, gotovo danonoćno pravio stolice za mališane. Ujedno, zamolio je porodice kojima će pokloniti stolice da ih proslede drugima kada njihovoj deci one više ne budu potrebne.

Danas, osam meseci kasnije, iz Beočina stiže lepa vest: majstor Mile je od početka svog poduhvata napravio i poklonio 252 hranilice za bebe, piše "Politika".

  

Iako je ovaj humani čovek uneo radost u više od 200 porodica u Srbiji, u njegovom životu ništa se nije promenilo – sa četvoročlanom porodicom i dalje živi kao podstanar u Beočinu, supruga mu je nezaposlena, a on u večernjim časovima svira u jednom bendu kako bi sinu i kćerki obezbedio normalno detinjstvo.

Za izradu hranilica za bebe koristi materijal koji mu pretekne od pravljenja drugih komada nameštaja. Ima, naravno, i ljudi dobre volje koji mu doniraju matetijal, a jedna kurirska služba odnedavno bez ikakve nadoknade dostavlja majstor-Miletove darove na adrese porodica koje su zatražile bebi-hranilice.

Poručili smo proletos - poručujemo i sada: "BRAVO, MAJSTORE!!!"

Ukoliko želite da pomognete stolaru Miloradu Jurkoviću i da donirate novac za izradu novih hranilica za bebe putem Paypal naloga više informacija možete da pronađete na njegovoj Facebook stranici - kliknite OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Foto-priča: Fascinantni mozaici od kamena

Kampanja godine: Ova deca su ponos Novog Sada! (FOTO)

Jedan poziv menja sve: Kako smo Beograd zamenili Dubaijem


;