BIRO PRIČE

GLASNO, GLASNIJE: Najbolji ex-yu pop rok bend na Bliskom Istoku!

Dođite 6. marta na živu svirku - “Wessela mashina” sprema provod za pamćenje!

Željni ste provoda i dobre zabave? Volite ex-yu pop-rok? Dođite 6. marta u hotel “Byblos”, klub “Cameleon” (Dubai, Tecom) da se sjajno provedete!

“Wessela mashina” je dubajćanski (Dubai, UAE) bend koji izvodi ex-Yu pop-rok muziku. Opredeljeni za tvrđi zvuk, a i “realno, što glasnije to bolje” sistem. Presrećni što svoju ljubav prema muzici prostora sa kojih dolaze mogu da prenesu na publiku bend čine:

Elvis - klavijature, vokal, bek vokal, daire, skakanje po sceni

Marko - bass, harmonika, cooliranje, glas razuma 

Bane - bubanj, udaraljke, dizajn, štampa

DJ Čarli - gitara, libanski Balkanac, iščuđavanje na nelogične balkanske harmonije 

Zeka - gitara, vokal, bek vokal, skakanje po bini (koliko može)

Kako bi preneli dobro raspoloženje na publiku, članovi benda daju sve od sebe da i sami budu veseli dok sviraju, a da bi bili upravo takvi zavoleli su pesme Bijelog dugmeta, Partibrejkersa, Parnog valjka, Riblje čorbe, Dina Dvornika, Zabranjenog pušenja…

Glavna orijentacija benda su klupske svirke, a kako kažu, jedva čekaju da se dokažu i na otvorenim prostorima, kako privatnih (rođendanski, žurke) tako i korporativnih proslava.

Rođendanski (nulti) živi nastup banda odigrao se u Dubaiju, Chelsea plaza hotelu, Legends bar, 29.11.2014. (ovaj... gle datuma važnog za Balkan!), gde je na opšte iznenađenje publike (a i samih članova benda!) sve prošlo kao podmazano, a dobar zvuk i dobro raspoloženje nadaleko se prepričava po balkanskim krugovima u Dubaiju i šire.

Rečima je nemoguće opisati sreću i veselje što Elvis i Čarli imaju vrhunski studio za snimanje muzike SOUND STRUCK (sa sve “Solid State Logic”-om), pa ga bend koristi za probe.

- Naša želja je da uživamo u onome što radimo, a ako još nešto kapne od prihoda - bingo! U fazi smo uspostavljanja stalnih svirki kako u Dubaiju i Abu Dabiju, tako i u drugim gradovima UAE i regiona - poručuju članovi “Wessele Mashine”.

Za druženje sa obožavaocima, kao i razmenu korisnih informacija i zanimljivosti, koriste Facebook stranu.

 

O SPOTU:
Bend:                     Wessela Mashina 

Pesma:                 “Nova godina u pustinji” 

Muzika:                 Bajaga i instruktori 

Tekst:                     D4-1410 

Aranžman:             M. Milošević 

Remix:                    Sound Struck Studio 

DP / Kamera:        M. Senić z.s.j. 

Foto:                       J. Obradović 

Produkcija:            CreITive Media 

Brodacast:            CreITive Digital

    

Dobra energija u bendu je dala i “žive” rezultate. Na jednom od “happy hour” sastanaka nedaleko od studija rođena je ideja o novogodišnjoj čestitki benda, a kako drugačije nego kroz - pesmu! Tačnije, kroz obradu popularne pesme Bajage i instruktora “Mali slonovi”!

S’ druge strane, veselo i kreativno društvo pod pseudonimom D4-1410, na jednoj od kućnih žurci u Marini, u dahu je napisalo tekst koji kreativno i slikovito opisuje život u Dubaiju (Emiratima) i tako nastade tekst za pesmu “NOVA (2015.) GODINA U PUSTINJI”.

U spotu se pominju pustinja, kamile, plaže, molovi, stjuardese, treneri, razne nacionalnosti…, sve ono što je svakodnevnica života u Dubaiju, a ujedno je i egzotično i informativno za slušaoce.

Energija priče o ovoj pesmi preselila se i u Beograd; kada smo našem drugaru Milanu Miloševiću otkrili  ideju da obradimo pesmu, seo je za klavijature i napravio aranžman koji u potpunosti “leži” uz priču.

U “Sound Struck Studio” dodali smo vokale i uradili remix, a “CreITive media” je snimila spot na zadatu temu u kome sve pršti od pozitivne atmosfere i “vajba” koji bend ima. Tu energiju na fotografijama je zabeležila i naša drugarica Jovana Obradović, pa kad ovaj spot postane svetski mega-hit, imaćemo foto “making-of” :-D

Zahvalni smo svima koji su učestvovali u snimanju pesme i spota, a drago nam je da su nas podržali i Euro Balkan Shop iz Dubaija, u kome nabavljamo mnogo proizvoda iz ex-Yu: jafu, plazmu, vegetu, ajvar, “Najlepše želje”, eurokrem...,  a bez toga nema inspiracije! (Smoki nam je omiljena ‘rana uz “happy hour”!)

Takođe, kad se baš zaželimo specijaliteta rodnog kraja, idemo u Rolling Pin Bakery (u prevodu: Pekara Oklagija), na vrhunski burek (oni koji nisu na dijeti) i na najbolje ćevape od Dubaija do Leskovca!

Šalu na stranu, i Euro Balkan Shop i Rolling Pin Bakery na razne načine pomažu svako ex-yu druženje i projekte, pa i ovaj naš izliv kreativnosti na koji smo ponosni.

 Pesmu mozete skinuti sa linka

Spot možete pogledati OVDE

A kako je Bajaga odreagovao kad je čuo pesmu i video naš spot, pogledajte OVDE

BIRO

;