BIRO PRIČE

​Dubai: Upoznajte "pravog" Deda Mraza na EXPO-u 2020

Deda Mraz je u gradu

Deda Mraz je u gradu! Doputovao je svojim sankama sa severa Finske, iz njegove zemlje Laponije i sleteo pravo na Dubai EXPO 2020 kako bi širio radost i  uveličao praznično veselje. Veseli deka je napravio finski paviljon za ovu nedelju na EXPO 2020 i raduje se susretu i druženju.

- Sjajno je biti ovde na ovom velikom događaju u Dubaiju. Srećem se sa decom i ljudima iz raznih delova sveta. Mnogi su mi rekli da me očekuju na kućnom pragu na Badnje veče - rekao je Deda Mraz. 

Ovaj Deda Mraz je baš onakav kakvim su ga deca oduvek zamišljala, kako je opisan u bajkama i slikovnicama. On je sa posetiocima podelio da ne seća tačno koliko ima godina, ali im je rekao da je veoma star. 

- Ni sam ne znam koliko godina imam, ali volim da radujem decu za praznike - rekao je deka koga najviše vole mališani širom sveta, jer veruju da im donosi praznične poklone.

Govoreći o svom tajnom domu i mestu kome pripada, Deda Mraz je rekao: 

-Živim sa svojom ženom, gospođom Baba Mrazicom, vilenjacima i irvasima. Moji vilenjaci čekaju da se vratim.

- Dok ja putujem, Baka Mrazica ostaje kod kućei brine se o domaćinstvu i vilenjacima. Ona uživa da mi pomaže da se pripremim za Božić i deljenje poklona - rekao je najčuveniji deka na svetu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Ko je bio čovek iz Lepenskog vira koji je "oživeo" u Dubaiju

Naučnici "oživeli" praistorijskog čoveka iz Lepenskog vira

Abu Dabi: Filip Filipović i Dejan Savić najbolji na svetu

;