BIRO PRIČE

Dubai: Kako da zamenite registarske tablice u PET KORAKA

Lak i jednostavan proces

Vozači u Dubaiju trebalo bi da zamene stare registarske tablice novim. Ova promena najavljena je u martu i usledila je posle uvođenja novog dizajna registarskih tablica u najpoznatijem emiratu.

Ukoliko se na vašim tablicama nalaze oznake A, B i C, ili imate specijalne registarske tablice, vi ste prvi na listi koje čeka obaveza zamene i taj posao bi trebalo da obavite do kraja ove kalendarske godine.

Cena zamene tablice zavisi od veličine i boje logotipa. Kratka tablica sa crno-belim logotipom košta 35 AED, a dugačka tablica iz iste kategorije 50 AED. Za one koji već imaju registarske tablice sa logotipom Dubaija, zamena košta 35 odnosno 50 AED, dok će vozači koji žele da kupe tablicu sa obojenim logotipom plaćati 400 AED, bez obzira na njenu veličinu. Vlasnici specijalnih tablica zamenu plaćaju 500 AED.

  

Da biste podneli zahtev za zamenu tablica, prijavite se OVDE

1.Unesite podatke o vašem vozilu, kao i aktuelne podatke o tablicama

2. Odaberite željenu veličinu tablice

3. Dodajte obojeni logo Dubaija

4. Izaberite u koju RTA poslovnicu ćete otići da odnesete stare tablice i preuzmete nove

5. Platite online

U naredne dve godine kroz isti proces moraće da prođu i vlasnici tablica sa ostalim oznakama, bez obzira na to da li su tablice kupljene preko interneta, na aukciji ili su dodeljene kroz proces registracije vozila. Iz RTA je saopšteno da će od januara 2019. zamena biti obavezna za vlasnike tablica sa oznakama D, E, F, G, H i I, dok će u januaru 2020. početi zamena za tablice sa oznakama J, K, L, M, N i O, a od januara 2021. za tablice koje imaju oznake od N do Z.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Veliki BIRO VODIČ: Ponašanje na društvenim mrežama u UAE

Jadran zove: TOP ŠEST najlepših plaža u Hrvatskoj (FOTO)

DUBAI EXPO 2020: Čudo koje niče iz peska (Time-laps video)


;