BIRO PRIČE

Podržite Mariju u borbi protiv raka

Dragi prijatelji,

hitno je potrebno prikupiti sredstva za Mariju Stojkovu, deovjku kojoj je dijagnostikovan karcinom na plućima i potreban joj je za dalje lečenje u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Prve simptome Marija je osetila 2019. godine, dok je vežbala i osećala nelagodu u levom boku. Posle brojnih pregleda ništa nije bilo konstatovano, ali umor, nelagoda i bolovi u boku su se nastavili. 

Njeno prvo CT snimanje bilo je 10. septembra 2020. godine, gde je pronađeno meko tkivo na levom plućnom krilu, duž perikarda, i iznosilo je 2,3 cm. U međuvremenu je već izgubila 8 kg i otežano je disala. Tokom njene prve operacije uklanjanja vode iz pluća, deo uklonjenog tkiva poslan je na biopsiju 6. oktobra 2020. Rezultati su se vratili pozitivni na karcinom.

Budući da su rezultati bili metastaza na plućima, morali su da prate dalje laboratorijsko profilisanje u SAD-u. Dok se radilo profilisanje, lekari su sugerisali da bi trebalo započeti hemoterapiju zajedno sa drugim lekovima. Primljena je u bolnicu i započela je kombinaciju hemoterapije i imunoterapije. Prva dva ciklusa bila su u modifikovanim smanjenim dozama. Zbog negativnog odgovora na hemoterapiju, Marija mora da nastavi sa lečenjem samo imunoterapijom.
Potrebni plan lečenja sastoji se od 3 ciklusa imunoterapije i mogućnosti održavanja radioterapija kako je navedeno u medicinskom izveštaju sa ukupnim procenjenim troškovima od 40.000 evra. 

Nakon svih tretmana, nije u mogućnosti da sama obezbedi sredstva za dalje lečenje u  bolnici MEDICLINIC Dubai.  

Treba hitno da nastavi sa imunoterapijom koju su predložili lekari i naveli u svom medicinskom izveštaju.

Procenjena vrednost njenog lečenja je 138.412 AED ili 35.000 evra samo za ovaj ciklus. Osim toga, potrebna su joj sredstva za dalje pretrage i radioterapiju, a novac koji joj je potreban dostići će cifru od 40.000 evra.

100% primljenih sredstava ići će na medicinske račune i lečenje.

Marijina prijateljica koja je pokrenula ovu akciju Tanja Vučkovska,  sva sredstva namenjena za njeno lečenje proslediće  na bankovni račun Marije Stojkove. Zbog pandemijskih situacija širom sveta i Marijinog stanja nije radila poslednjih 9 meseci.

- Moja prošlost sa Marijom seže u daleku prošlost. Ona je jedna od mojih najboljih prijatelja već gotovo 20 godina. U osnovi je znam ceo život. Ona je najneverojatnije ljudsko biće, mislim da nikada nisam upoznala tako toplu, pozitivnu, nesebičnu osobu. Moja najbolja prijateljica je pravi borac, ratnica i snažna žena koja donosi toliko svetla kad god uđe u sobu. Zato me sada ubija kad vidim svu bol i nevolje koje mora da prođe s ovim zlom bolešću. Preživela je nepravednost života. Dragi prijatelji, boli je i prolazi kroz neke nezamislive okolnosti. Dopustite nam da joj pomognemo da pobedi u ovoj borbi - rekla je Tanja.

https://www.gofundme.com/f/d2vab-help-support-marija-with-her-cancer-battle?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp%20share-sheet&fbclid=IwAR2NrYsEF

;