BIRO PRIČE

Doručak u Dubaiju košta manje od 10 Dh

Verovali ili ne! Pretražili smo grad i pronašli neka povoljna jela za doručak. 

Ah doručak. Najvažniji obrok u danu. Zato paživo birajte,  pretražili smo grad i pronašli neka povoljna jela za doručak. U cenu nije uvek uključena šolja kafe ili čaja, pa pažljivo pročitajte da biste saznali koja ponuda za doručak je prava za vas. Bilo da ste na kratko posetili Dubai, ili živite u njemu korisno je znati gde ima da se pojede nešto ukusno, drugačije i naravno jeftino. 

Image Credit: Wikicommons

MASALA DOSA FOODIES DELIGHTS : Ovaj mali skriveni dragulj daje odličnu hranu po odličnoj ceni. Uzmite njihovu masala dosu i koštaće vas samo Dh6,50. Ovo vam ostavlja dovoljno prostora za kupovinu šolje čaja, koja će vas koštati 2,50 Dh. 

Discovery Gardens, prizemlje, zgrada 20

Cena: 6.50 Dh za dosu i 2.50 Dh za čaj 

Dostupno svakodnevno od 7:00 do 22:30.

Image Credit: Mama Esh

MAMA ESH’S PALESTINIAN ZAATAR MANAEESH: Mama Esh je palestinski restoran koji služi izvornu i autentičnu palestinsku kuhinju. Većina stavki u meniju košta  od Dh15, ali njihov palestinski Zaatar manaesh košta 9Dh, što je sjajno za naš budžeta za doručak. Voda im je besplatna, kao i Vi-Fi. Da biste doručku dodali kafu, moraćete da platite  13 Dh ili čaj za 9Dh 

Vila 1081, područje Al Manara, preko puta Al Safa Union Coop, Al Vasl Road, Al Safa, Dubai 

Cena:  9 Dh za Zaatar manoushe 

Dostupno od 7:00 do 1:00.

D CAFE'S PUJKA JAJA:. Ukusno lisnato testo punjeno jajima zapečeno hrskavo možete naći ispod  4 Dh. Pored toga imaju još nekoliko opcija poput nadeva sa piletinom,  pečurkama ili putera. Svaka stavka u njihovom meniju sa hranom manja  jeod 5 Dh. 

Klaster A, Jumeirah Lake Tovers (JLT), Dubai 

Cena: 3,35 Dh 

Otvoreno 24 sata

AL TAZJ BAKERY’S EGG AND CHEESE PARATHA : Ova indijska pekara u tržnom centru Mirdif nudi čitav niz jela za manje od 10Dh. Odlična opcija za doručak je rolat od jaja i sira, uparen sa šoljom čaja, koji košta do 9.50 Dh

U orizemlju  tržnog centra Mirdif 

Cena : 9,50 Dh za rolat od jaja i sira sa šoljom čaja 

Dostupno ceo dan od 7:00 do 03:00

 TIM HORTONS’S CLASSIC BREAKFAST SANDWICHES: Odlično  mesto za doručak sa izborom klasičnih sendviča po ceni od 9Dh. Izaberite neku od njihovih sirastih kifla od jaja i paradajza,  kiflica sa španaćem i kifli od nane Halloumi. Za kafu ćete potrošiti dodatnih 8Dh. 

Sve lokacije  na kojima se nalazi Tim Hortons 

Cena: 9Dh za klasične sendviče sa doručkom 

Dostupno od 6:00 do 12:00

SAARANGAA BHOJAN’S SHALA’S IDLI: Indijski doručak je jedan od najukusnijih . Svratite do ovog indijskog dragulja u Dubai marini i pojedite jednostavan doručak. Idlisi su poznati po celoj južnoj Indiji, a Južni Indijci po čitavom Dubaiju, tako da je njihove kuhinje ima puno. Naručite doručak u 7 Dh i dodajte crnu kafu za 3 Dh,. 

Dubai Marina, Marina Pearl  Cena:  za idlis i kafu 10 Dh

 Dostupno ceo dan od 7.30 do 23.30

BALKANBRANCH  BUREK  Beef, Cheese,Spinach or Potato :  Odličan izbor za doručak nudi retoran Balkanske kuhinje BalkanBranch, ako do sada niste probali burek vreme je da to promenite. Legenda kaže da su ljudi sa Balkana dolazili smo na vidend u Dubai da bi probali taj burek. Kore tanke ručno rađene sa nadevom od mesa, sira, spanaća, krompira  čine savršenu kombinaciju za sve one koje vole peciva. Cena nije ispod 10 Dh, ali ako ste do sada štedeli priuštite sebi jedan ovakav doručak. 

 https://order.chatfood.io/balkan-brunch-dubai/pick...  

Kada poredimo cene za 10 Dh  dobićete  263din  ili 2,23 EUR, što znači da će te za doručak u Dubaiju izdvojiti oko 300 dinara.

PRIJATNO.....

IZVOR : GULF NEWS

;