BIRO PRIČE

Đenovski ciklon trese Balkan: Snegovi i kiše parališu život! (FOTO/VIDEO)

Bosnu, Srbiju i Crnu Goru danas je zahvatilo snažno nevreme.

Baba-marta je po ko zna koji put "pokazala zube". Đenovski ciklon koji se nadvio nad Balkanom doneo je velike probleme u mnogim gradovima bivše Jugoslavije.

Sever Crne Gore je pod snegom, dok su primorje zahvatile poplave. Neke plaže u južnom delu Crne Gore su u potpunosti uništene. Pogledajte kako izgleda borba protiv snega i obilnih kiša u Crnoj Gori.

Budva danas u popodnevnim satima

Dramatična situacija je i u Srbiji. Na planinama sneg neprekidno pada, a zbog kiše koja ne prestaje da pada već više od 12 sati došlo je do prekida u snabdevanju strujom. Stanovnici Srbije strahuju da se ne ponovi prošlogodišnji scenario, kada je zbog poplava više hiljada građana moralo da bude evakuiasano. Opširnije o situaciji u Srbiji pročitajte OVDE.

U mnogim mestima u Srbiji na snazi je vanredna odbrana od poplava

Sarajevo je danas osvanulo pod snegom. Međutim, kako padavine ne prestaju, tako javne komunalne službe imaju sve više problema da energetski sistem održe u stabilnom stanju. Otežano funkcioniše i javni prevoz. Prema najavama meteorologa, sneg u Sarajevu će prestati da pada tek u nedelju u večernjim satima. Pogledajte kako izgleda Sarajevo danas u foto-galeriji koju smo preuzeli sa Fejsbuk stranice Antena Sarajevo.

Sarajevo snimljeno večeras


BIRO