BIRO PRIČE

BAKA JELENINE KULINARSKE ČAROLIJE

Jelena Petrović ima na hiljade pratilaca na platformi Jutjub

Jelena Petrović je penzionerka koja dane provodi tako što kuva.To nije ništa čudno za jednu penzionerku, da ona svoje kulinarsko umeće ne predstavlja javnosti tako što proces kuvanja snima kamerom, pa sve to sama postavlja na internet (blog, Jutjub kanal, Fejsbuk stranica i td.)

Domaćice širom Srbije i celog sveta budno prate njene savete. Svojom kuhinjom, sve naše ljude podseća kako se spremaju tradicionalna srpska jela, i čini da se bar na trenutak osećaju kao kod kuće, iako su kilometrima daleko.

Popularna baka, na svom Jutjub kanalu Bakina kuhinja ima više hiljada vernih pratilaca, koji svakodnevno dolaze na njen Jutjub kanal u potrazi za najboljom idejom za današnji ručak.

Upoznajte bolje, Jelenu Petrović, ženu zmaj.

 Ona nas je fascinirala, a evo i zašto.

Jelena je pozitivna i nasmejana skoro svaki dan. Preko svog Jutjub kanala Bakina kuhinja širi optimizam. Daje prave savete svim ženama kako i šta da skuvaju (korak po korak). Primer je svim penzionerima da život počinje tek kad odete u penziju. Primer je svima nama da ne smemo da dozvolimo da nas vreme pregazi i da učimo svaki dan.

Na pitanje od koga je naučila da kuva, baka Jelena kaže da je to nasleđeno od majke. 

- Ona je imala veliku ljubav prema kuvanju. Lepo je kuvala i moja tetka. Upravo sada pričam koliko ličim na majku. Što smo starije sve više ličimo na majke - kaže ona. 

Jelena je ispričala i jednu anegdotu.

- Jedna mlada žena svaki dan budno prati šta Baka radi na Jutjubu i tako sprema ručak. Nikome, pa čak ni mužu nije priznala da je o čarima kuhinje naučila upravo od Jelene, čudesne bake. 

Jelenu ovo posebno raduje, jer kako kaže, ovo je upravo i pokrenula zbog mladih žena. Voli kada je posećuju i pišu joj i starije žene sa određenim kulinarskim iskustvom, koje proveravaju i upotpunjuju svoje recepte sa njenima. Raduju je i komentari naših žena iz raznih krajeva sveta. 

Ključ uspeha najpoznatije srpske Bake je upravo u pozitivnosti. Smatra da je vera, ljubav i molitva ono što moramo da širimo i čime moramo da zračimo, ma bilo gde u svetu se sada nalazili. 

Izvor: Stil.kurir.rs

;