BIRO PRIČE

Abu Dabi: Praznik srpske državnosti (FOTO)

U hotelu St. Regis u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata održan je svečani prijem povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije

Prijemu čiji je domaćin bio otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u UAE gospodin Miloš Perišić prisustvovalo je više stotina zvanica iz diplomatskog i vojno-diplomatskog kora. Na svečanost, na kojoj je tradicionalno obeležen i Dan Vojske Srbije, došli su i predstavnici eminentnih srpskih i emiraćanskih kompanija, kao i građani Republike Srbije koji žive i rade u UAE. Počasni gost bio je dr Jakub Jusef Al Hosani, pomoćnik ministra spoljnih poslova UAE.

Na crvenom tepihu zvanice su, pored otpravnika poslova, dočekivali i izaslanik odbrane potpukovnik Vladimir Tokalić, drugi sekretar za politički razvoj, štampu i kulturu Danica Stepić i treći sekretar za ekonomske odnose u Ambasadi Republike Srbije u UAE  Dajana Tanasijević. Program je vodio Ivan Zeljković.

  

  

Podsećajući na burnu i tešku istoriju srpskog naroda, gospodin Perišić istakao je da 15. februar ima veliki značaj za naš kulturno-istorijski i nacionalni identitet. Na taj dan Srbija je 1835. godine u Kragujevcu dobila prvi Ustav, koji je označio i početak savremene državnosti. Ujedno, to je bio prvi Ustav jedne države u jugoistočnoj Evropi, a napisao ga je Dimitrije Davidović, ugledni novinar i srpski nacionalni radnik.

Govoreći o sadašnjosti, Perišić je izrazio zadovoljstvo zbog sve jačih veza Srbije i UAE na polju ekonomskih odnosa i najavio šire prisustvo naših kompanija na tržištu ove bliskoistočne zemlje.

  

  

Tokom večeri zvanice su imale priliku da uživaju u tradicionalnim srpskim specijalitetima

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji - kliknite OVDE

BIRO

Foto: Boris Dejanović


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Naša hrana – naš ponos: Srbija na Gulfood sajmu u Dubaiju

Proslava rođendana Našeg Biroa (FOTO+VIDEO)

Priče iz pustinje: Vinorel umetnice iz Srbije očarao šeike (VIDEO)


;