BIRO PRIČE

​ABU DABI NAJSIGURNIJI GRAD NA SVETU ZA 2024. GODINU

Veliko priznanje za prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata

Policija Abu Dabija saopštila je da je Abu Dabi na prvom mestu na listi najsigurnijih gradova na svetu 2024. godine, prema internet bazi podataka Numbeo, što odražava globalno vođstvo emirata u implementaciji najboljih sigurnosnih standarda, poboljšanju kvaliteta života građana, stanovnika i turista.

Osiguravajući prvo mesto od 329 gradova širom sveta na rang-listi za 2024. godinu, Abu Dabi nastavlja svoj impresivan niz, zadržavši titulu najsigurnijeg grada na svetu od 2017. godine.

Ovo dosledno rangiranje svedoči o predanim naporima Emirata da osigura izuzetan kvalitet života za sve koji tamo žive i koji ga posećuju.

General-major Maktoum Ali Al Šarifi, generalni direktor policije Abu Dabija, objašnjava da su napori uloženi da se podrži promocija dobrobiti i sigurnosti zajednice doprineli da Abu Dabi bude izabran za najsigurniji grad na svetu osmu godinu zaredom.

Abu Dabi vodi na listi sa rezultatom 86,8, a iza njega je Tajpej sa rezultatom 84,4. Ostali gradovi koji su se našli na vrhu liste su Doha (84,0), Adžman (83,5) i Dubai (83,4). I Ras El Hajma se takođe nalazi u prvih deset sa rezultatom 83,3, zajedno sa Muskatom (80,2), Hagom (79,8), Bernom (79,5) i Minhenom.

Naš BIRO

Foto: Pixabay.com


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;