BIRO PRIČE

Abu Dabi ažurira uslove za ulazak u emirat

Ukoliko dolazite u prestonicu UAE iz drugih emirata, ovo morate da znate

Od četvrtka, 30 decembra 2021. godine, menjaju se pravila za ulazak u Abu Dabi iz ostalih emirata.

Vakcinisani koji dolaze u prestonicu moraju da pokažu zelenu propusnicu Al Hosna, dok oni koji nisu vakcinisani moraju da pokažu negativan PCR test koji nije stariji od 96 sati.

Odbor za hitne slučajeve, krizu i katastrofe Abu Dabija objavio je nova pravila koja se primenjuju u vezi sa upotrebom EDE skenera koji imaju za cilj da ograniče širenje kovida-19 i zaštite javno zdravlje. 

Da podsetimo, skeneri su uvedeni 19. decembra kako bi se identifikovali svi koji možda imaju kovid-19. Vozači se zaustavljaju na kontrolnom punktu, a policajci koriste aplikaciju za mobilni telefon da otkriju da li vozač i njegovi saputnici imaju povišenu telesnu temperaturu. Svako ko ima znake koji bi mogli da ukažu na prisustvo korona virusa odlazi na besplatan antigenski test, a rezultati su spremni za 20 minuta.

Broj slučajeva pozitivnih na novi korona virus u UAE raste tokom decembra. Dok je početkom meseca registrovano manje od 50 slučajeva dnevno, taj broj sada, kao i u celom svetu, raste - ukupan broj zaraženih dostigao je 754.911.

Paralelno, vlasti su pojačale testiranje i uvele nova pravila za zaštitu javnog zdravlja.

Abu Dabi je ograničio broj prisutnih na događajima kao što su ceremonije venčanja, sahrane i porodična okupljanja na 60 odsto kapaciteta.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Nove mere u prestonici Emirata: Smanjen broj prisutnih na okupljanjima

Kako da proslavite Novu godinu sigurno i pored pandemije

Dubai: Pravila za parkiranje i javni prevoz od 3. januara


;